Winkelmandje |  0 product(en) | €0,00
NL  |  EN
Home > Floris Hovers
 
Floris Hovers

Floris Hovers

Floris Hovers werd in 1976 geboren te raamsdonksveer. Na een basisopleiding bouwkunde en een opleiding reclame- en presentatietechniek in Utrecht studeerde hij aan de Design Academy Eindhoven. In 2004 studeerde hij af binnen de richting Atelier met de projecten Suggererend blik en Fixed. Na zijn studie was hij twee jaar werkzaam bij Piet Hein Eek om vervolgens in 2006 te starten met zijn eigen ontwerpstudio. Een basale en eenvoudige benadering van technieken en materialen zijn voor Hovers essentieel om zijn visie en manier van werken te communiceren. Het leesbaar maken van een product noemt hij dat. Het zijn vaak eenvoudige en overzichtelijke industriële vormen en constructies die hem aanspreken, tegelijkertijd kan hij ontroerd zijn door het kleine, naïve van speelgoed en in elkaar geknutselde dingen.
 
Deze uitersten zijn de rode draad in zijn werk dat hij betiteld als ‘industrieel handwerk’. Het is een zoektocht naar wat was en is, tussen spelen en werken, tussen mens en machine. In dit alles koestert hij die voorliefde voor eenvoud en overzichtelijkheid.
 
Floris Hovers is naast zijn werkzaamheden als ontwerper ook docent aan het AKV St. Joost binnen de richting ruimtelijk ontwerp.

Sorteren op: Productnaam Prijs Sorteerrichting Standaard


CARton auto
CARton auto

€16,50  €13,50