Winkelmandje |  0 product(en) | €0,00
NL  |  EN
Home > Mae Engelgeer
 
Mae Engelgeer

Mae Engelgeer

Mae Engelgeer ontwikkelde tijdens de opleiding aan de modeacademie in Amsterdam haar liefde voor textielontwerpen, styling en design. Hier specialiseerde ze zichzelf en ontwikkelde een echte passie voor stoffen en materialen.
 
Deze passie zette zij voort en studeerde nog twee jaar aan de Master Vrije Vormgeving op het Sandberg instituut in Amsterdam. Sindsdien heeft ze haar eigen studio en maakt ze enerzijds objecten, sculpturen en installaties van textiel.
 
Mae Engelgeer maakt collecties kussens en plaids, gemaakt van zelf ontwikkelde materialen. Het werk van Mae Engelgeer is decoratief van karakter en een glorieuze overwinning op verval!

De Muze collectie is een ode aan mijn Muse: de strik. Het bestaat uit plaids en kussens met verschillende strikken motieven. De stoffen zijn voor het grootste gedeelde gemaakt van mohair garens, soms gemixt met katoen, acryl en lurex garens.

De Fest collectie is een viering van het grafisch patroon. De collectie bevat plaids, stola's, baby dekens, kussen en sjaals. De stoffen zijn voor het grootste deel gemaakt van mohair garens, soms gemixt met acryl.

De Woww collectie is een grafisch, speels, kleurrijk, fel en feestelijk patroon dat veranderd van vorm op de verschillende items in de collectie. De collectie bestaat uit stola's, baby dekens, kussens, sjaals en theedoeken. De stoffen zijn een mix van mohair, cashwool, katoen en acryl garens.

De collecties zijn ontwikkeld en worden geweven in het Textiel museum in Tilburg in Nederland.

Kijk op Bloesem.blogs.com hoe Mae woont en lees haar persoonlijke verhaal.

Sorteren op: Productnaam Prijs Sorteerrichting Standaard


Theedoek 01 pink-ISH
Theedoek 01 pink-ISH

€20,00  €14,95