Winkelmandje |  0 product(en) | €0,00
NL  |  EN  |  DE
Home > Richard Hutten
 
Richard Hutten

Richard Hutten

Richard Hutten is internationaal gezien waarschijnlijk de bekendste en in ieder geval een van de meest onconventionele Nederlandse ontwerpers. Hij studeerde in 1991 af aan de Academy Industrial Design te Eindhoven. In zijn eigen studio maakt hij ontwerpen voor meubels, producten, interieur, en tentoonstellingen.
 
Hij is een belangrijke exponent van de stroming DROOG Design, een collectief dat experimentele projecten initieert en spraakmakend werk van jonge ontwerpers presenteert. Zijn werk is onderdeel van de permanente collectie van onder andere het Centraal Museum in Utrecht, het Stedelijk Museum of Modern Art in Amsterdam, het Vitra Museum in Wel am Rhein en het San Francisco Museum of Modern Art Philippe Starck gebruikte enkele ontwerpen van Hutten voor het interieur van het Delano Hotel in Miami en het Mondrian Hotel in Los Angeles.

‘Een van de belangrijkste aspecten of eigenschappen van een product is dat het functioneel is. Daar ben ik ontwerper voor geworden, en niet beeldhouwer of
kunstenaar. Maar de functie van een ontwerp is het beginpunt, en mag nooit eindpunt zijn. Lekker zitten is niet het enige. Het gaat er om wat je als ontwerper toevoegt: dat kan een verhaal zijn, techniek, materiaalkeuze of vorm. Een nieuw product moet er toe doen. Is het dat niet, dan is het overbodig.’
 
NgispeN is het label waarmee Gispen een nieuwe collectie begint speciaal gericht op design voor thuis. Richard Hutten is benoemd tot creative director van NgispeN.

Sorteren op: Productnaam Prijs Sorteerrichting Standaard


Domoor
Domoor

€10,00
Leaves NgispeN
Leaves NgispeN

€29,95
Leaves NgispeN small
Leaves NgispeN small

€14,95