Metalbird Blauwkapmotmot en Geelbrauwspecht

€49,95

Dit vogelsilhouet is speciaal ontwikkeld voor de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Paradijs, Schouman en de verbeelding van de natuur’. De 2 vogels die op het schilderij van de middeleeuwse schilder te zien zijn, zijn de blauwkapmotmot en de geelbrauwspecht

Voordelen BijzonderMOOI

  • Gratis Verzenden v.a. €35,-
  • Uitstekende service & garantie
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snelle levering
  • Niet goed? geld terug

Levertijd: 1-2 werkdagen

Productinformatie

Blauwkapmotmot

Bovenop het stammetje zit de blauwkapmotmot. De blauwkapmotmot is rond de 45 cm groot, gemeten van de snavelpunt tot het eind van de verlengde staartpennen. Die staartpennen zijn het eerste deel praktisch baardloos en hebben aan het uiteinde een ronde “vlag”. Deze wapperen heen en weer als de slinger van een klok als de vogel op een tak zit, vandaar de Costericaanse bijnaam klokvogel.

Van oorsprong zijn blauwkapmotmot’s schuwe bosvogels, die leven in de onderlaaag van dichte wouden in Midden- en Zuid-Amerika. Hun sterke, korte poten zijn bijzonder handig bij het springen van tak naar tak, op de grond hippen ze als mussen. Tegenwoordig komen ze ook in dorpen en steden voor, in sommige streken zelfs massaal. Ze nestelen zelfs in schuren en op zolders.

Geelbrauwspecht

De onderste vogel op de tak is de geelbrauwspecht. De geelbrauwspecht (Melanerpes cruentatus) is een vogel uit de familie Picidae. De geelbrauwspecht wordt vaak gezien in de dode bomen rond kostgrondjes en komt onder andere veel voor in Suriname.

Van welk materiaal is de metalbird gemaakt?

Dit vogelsilhouet is gemaakt van cortenstaal wat een mooi roestig laagje krijgt door de weersinvloeden. Wind, regen, sneeuw; hij wordt alleen maar mooier! Dit silhouet is wat groter dan de andere silhouetten: 40 centimeter hoog en 30 centimeter breed.

MetalBird

Meer van

MetalBird
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »