Veelgestelde vragen over de MetalBirds

  • Geplaatst op
  • 0
Veelgestelde vragen over de MetalBirds

Waarvan is de MetalBird gemaakt?

De MetalBird is gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal is een metaalsoort die een dun laagje roest ontwikkeld onder de invloed van het weer. De roestlaag geeft de vogel een mooie roestbruine kleur en beschermt ook tegen verder doorroesten. Cortenstaal is onverwoestbaar en vraagt geen onderhoud. 

 

Hoe kan ik de MetalBird bevestigen?

Een hamer en een krukje is alles wat je nodig hebt. Aan het eind van het takje waar de vogel op zit zit een scherp puntje. Een paar tikken met de hamer en je vogel zit vast in de boom of het hout van de schutting. Voor bevestiging in een muur kun je gebruik maken van een plug.

 

Beschadig je de boom niet als je de metalen vogel erin slaat?

Omdat er een scherp puntje aanzit maak je maar een klein gaatje. De boom heeft daar geen last van. Wel raden we aan om bij hele jonge bomen te wachten tot het voorjaar voorbij is en de sappen wat minder hard door de boom stromen.

 

Wat kan ik doe om te voorkomen dat de Metalbird roest?

Wil je liever niet dat de MetalBird gaat roesten? Dan kun je hem behandelen met oxaanolie. Deze olie beschermd de vogel tegen de weersinvloeden.

 

De metalen vogels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: duif, ijsvogel, merel, roodborstje, specht, uil, winterkoningen ekster, etc. etc.

Wist je dat van elk verkocht vogel silhouet exemplaar een deel van de opbrengst gaat naar de bescherming van vogels?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »