Keecie bij BijzonderMOOI*

Bij Keecie is elke tas of portemonnee handgemaakt en van echt leer. Dat betekent dat ze lekker lang meegaan en eigenlijk alleen maar mooier worden met de jaren. 

De Keecie collectie is geen standaard collectie: Elk ontwerp weet je te verrassen door zijn unieke vorm of originele print. De collectie omvat een verscheidenheid aan unieke tassen, clutches, portemonnees en etuis. Bovendien heb je altijd de keuze uit meerdere kleuren.

Over Keecie

De dames Caroline Borger en Klaartje de Hartog zijn begonnen met het maken van tassen van oude banken die ze langs de weg vonden. De tassen werden verkocht op een kraam tijdens Koninginnedag. Met de opbrengst werd in 2007 de productie van de eerste echte Keecie tas betaald. Een leren tas geïnspireerd op de ouderwetse boodschappentas; De Window Shopper. Het leek hun leuk dat je na het openen van de tas nog een verrassing tegenkwam en zo ontstond de print aan de binnenzijde. De dames mochten een paar tassen neerleggen in de conceptstore van de modefabriek. Er werd een foto gepubliceerd in het magazine Living, dat toen nog bestond, waarop verschillende winkels begonnen te reageren. Al heel snel werd de Keecie tas verkocht in meerdere winkels en stonden zij met regelmaat op kleine designmarkten om de Keecie tassen te verkopen. Wat is begonnen met het produceren in kleine aantallen veranderde al snel in grotere oplagen. De Keecie ontwerpen zijn niet alleen populair in Nederland en andere Europese landen, maar ook in Japan, China, en Korea. Keecie is daarmee één van de Dutch Design merken die internationaal door weet te breken. Inmiddels heeft Caroline Keecie vaarwel gezegd en staat Klaartje zelf aan het roer. Klaartje werkt nauw samen met een kleinschalig naaiatelier in Polen waar ze ook de zeefdruk maken. Het gekleurde leer komt uit Italië en alle bruintinten leer komt uit Nederland. Het gehele productieproces is handwerk waardoor er veel toewijding in de producten zit. 

Over Klaartje de Hartog

Klaartje de Hartog studeerde in 2002 in 3D design af aan de Kunstacademie in Utrecht. Met haar achtergrond in product ontwerp en haar passie voor vintage design is Klaartje de drijvende kracht achter Keecie. In haar ontwerpen combineert ze het praktische met het esthetische. Bovendien heeft ze een weergaloos gevoel voor kleur en details. Haar ontwerpen zien er dan ook niet alleen mooi uit, ze zijn zeer functioneel en gaan jaren lang mee.