MetalBird bij BijzonderMOOI*

Heb jij ze al gespot? De Metalbird?! Steeds vaker duiken de vogels op in bomen, op balkons en op schuttingen. Metalbirds zijn metalen vogels voor in je tuin, op het terras of balkon. De vogels zijn gemaakt van cotenstaal, een metaalsoort dat door de weersinvloeden een mooi roestbruin kleurtje krijgt, maar niet doorroest. Ze worden alleen maar mooier!  Met een vogelsilhouet geef je je tuin of balkon het hele jaar door een leuke en gezellige uitstraling. De vogels doorstaan alle seizoenen en bovendien zijn de kleine kunstwerkjes onderhoudsvrij.

Het vogel silhouet is een idee van Phil Walters. Phil is een industrieel ontwerper geboren in Engeland en opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Hij is een groot liefhebber van Banksy, een Engelse kunstenaar die graffiti maakt. De graffitiwerken inspireerde hem om iets te maken wat de omgeving een stukje mooier zou maken. Hij ontwierp en maakte met de hand veertig metalen vogels en gaf ze een thuis in Auckland en op het hele eiland van het noorden van Nieuw-Zeeland. Voorbijgangers waren verrast en wilden een exemplaar kopen. Toen besloot Phil om meer metalen vogels te maken en ze te verkopen en zo kwam Metalbird tot stand. 

Henk Lakeman uit Amsterdam zag de metal bird bij zijn vriend Phil. Als meubelmaker heeft Henk ervaring met hout en metaalbewerking, waarna hij besloot om de Metalbirds zelf te produceren en te verkopen in Nederland. Hij ontwierp een paar typische Hollandse vogels, zoals de merels, spechten en roodborstjes. Het doel? Zo veel mogelijk bomen, schuttingen en balkons opvrolijken!

Metalbird creator Phil Walters

De MetalBird zijn er in vele uitvoeringen, wij worden blij van deze modellen metalen vogels. Welke kies jij uit als tuindecoratie voor in je tuin? De ijsvogel, steenuil, zwaluwen, roodborstje, specht, mussen, winterkoning, ekster of kolibrie. Van elke aankoop gaat een deel van de opbrengst naar de bescherming van vogels. 

In de brievenbus

De MetalBirds passen door de brievenbus en zijn verpakt in een mooie cadeauverpakking. Ideaal want dan hoef je niet thuis te blijven voor de metalen vogels! En je kunt de MetalBird als cadeau aan vrienden of familie sturen.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de MetalBirds.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »