In 1998 maakte Annette Klein Bog van haar hobby om de wereld over te reizen haar werk. Ze begon Global Affairs door lifestyleproducten, kinderspeelgoed en woonaccessoires uit India en China te importeren.

Het team van Global Affairs bestaat uit enthousiaste mensen die kleurrijke interieuraccessoires en kinderspeelgoed ontwikkelen en produceren.

Marije Couprie is de interne ontwerper, ze heeft de leiding over de ontwikkeling van de collectie Global Affairs.

De collectie bestaat voornamelijk uit knuffels (gebreide, gestikte en geweven stoffen), mode- en haaraccessoires voor kinderen en vilten decoraties. Bijzonder zijn ook de stoffen slingers, vrolijke en grafische prints, deze vervelen nooit.

Global Affairs werkt ook samen met toonaangevende ontwerpers zoals Christian Borstlap. Hij ontwikkelde het concept voor Plentimals, dat op de markt wordt gebracht en geproduceerd door Global Affairs.

Na net hun 20-jarig jubileum te hebben gevierd, kan Global Affairs met trots zeggen dat ze de collectie nu verkopen aan retailers over de hele wereld. Dit omvat kleine onafhankelijke boetieks, grote warenhuizen en hotels, maar ook beroemde musea zoals TATE Britain / Modern, Musée Fondation Louis Vuitton, Centre Pompidou, MOMA en Bauhaus.

Waar worden de producten van Global Affairs gemaakt?

De meeste van de producten zijn handgemaakt. Global Affairs werkt met kleinschalige producenten, meestal geleid door vrouwen, die we regelmatig bezoeken. Dit om een ​​sterke werkrelatie op te bouwen en in stand te houden, maar ook om een ​​productie te garanderen volgens onze normen: duurzaam en een goede werkomgeving. Global Affairs werkt alleen met gecertificeerde leveranciers, die zijn gevestigd in China, Peru, Sri Lanka en India.

Bijzonder leuk zijn ook de knuffels en pins van de Fabeltjeskrant.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »