Ikonic Toys, Houten speelgoed, ontwerpen van Floris Hovers

Van industrieel ontwerper tot speelgoedontwerper met een eigen merk: Ikonic Toys. Dat kan er gebeuren als je, zoals Maurice Doorduyn je passie volgt: duurzaam speelgoed maken waar over tientallen jaren door volgende generaties nog steeds met plezier mee gespeeld wordt. Het fraaie resultaat: houten speelgoed van Nederlandse bodem!

Het Nederlandse houten speelgoedmerk Ikonic Toys is in 2015 opgericht door speelgoedontwerper Maurice Doorduyn. Het leek hem mooi om speelgoed te maken dat kwalitatief goed was en ook van generatie op generatie kon worden doorgegeven. Dus ging hij aan de slag. En met succes! Zijn duurzaam houten speelgoed wordt inmiddels niet alleen in Nederland verkocht, maar ook ver buiten de grenzen. Maurice Doorduyn ontwerpt en verkoopt typisch Nederlands houten speelgoed zoals treinen, auto's en racebanen. Een samenwerking met de bekendste Nederlandse speelgoedontwerper Floris Hovers lag dan ook voor de hand. Medio 2017 hebben Floris Hovers en Ikonic Toys dan ook de krachten gebundeld en een collectie van 6 auto's, prachtige houten design speelgoedautootjes, op de markt gebracht. De Duotone cars dragen de unieke signatuur van Floris Hovers, die internationale bekendheid geniet als meubel- en speelgoedontwerper. Er is ook een Limited Edtie Kerststal waar maar 500 stuks van zijn gemaakt. Nieuw zijn de houten dierensets, in blank en gekleurd beukenhout

Houten speelgoed, ontworpen door Floris Hovers en gefabriceerd door Ikonic Toys uit Delft. Zorgvuldig ontworpen, gemaakt van duurzaam gekapt FSC gecertificeerd hout en getest volgens de European Toy Safety Directive 2009/48/EC. Houten speelgoed bij kinderen onverminderd populair en het is extreem degelijk en duurzaam, het gaat een leven lang mee. De fantasie wordt geprikkeld met het houten speelgoed en ze kunnen hun eigen beleving tot werkelijkheid laten komen.

De Ikonic Toys collectie van Floris Hovers zal regelmatig uitgebreid worden.

Dus hou BijzonderMOOI* in de gaten om als eerste de ontwikkelingen te kunnen volgen.

Floris Hovers

Wij van BijzonderMOOI* zijn al vele jaren grote fans van het werk van de Nederlandse ontwerper Floris Hovers. Zijn ontwerpen zijn kleurrijk, abstract en toch erg speels. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »