Weekplanner voor kinderen

  • Geplaatst op
  • 0
Weekplanner voor kinderen

Wat gaan we morgen doen? Wie dekt de tafel? Wanneer ga ik naar voetbal? Voor veel ouders herkenbare vragen. Een planbord kan voor veel kinderen het verschil maken en ook voor jezelf. Het geeft kinderen meer besef van tijd, dagen en dagindelingen. Klusjes en taken kunnen eerlijk verdeeld worden waardoor er minder ruzie ontstaat over wie, wat en wanneer mag. Of dit nu klusjes zijn zoals opruimen, het bed opmaken of leuke dingen zoals televisie kijken, naar oma en opa toe, een planbord stimuleert zelfstandigheid en zorgt tegelijkertijd voor meer rust en duidelijkheid.

Over de weekplanner kind van Gezinnig

Op de vrolijke weekplanner van Gezinnig staan zeven kolommen met de dagen van de week aangegeven. Per dag wordt er onderscheid gemaakt tussen ochtend, middag en avond. Met behulp van magneten met eenvoudige en herkenbare pictogrammen kan je op het planbord het dagritme van je kind aangeven. In totaal worden er 80 magneetjes meegeleverd met activiteiten zoals tanden poetsen, zwemles, spelen, etc. Ook zijn er een aantal blanco magneetjes waar je zelf iets op kan tekenen. Om het allemaal iets persoonlijker te maken kun je een pasfoto plakken in het 'fotolijstje'. Met een magneet in de vorm van een pijl kun je de dag aangeven. Het bord is beschrijfbaar met een whiteboardmarker. 

 

Voor het vullen van de weekplanner begin je met de dagelijks handelingen zoals opstaan, aankleden, tanden poetsen, naar bed toe, maaltijden. Vervolgens kan je de terugkerende activiteiten inplannen zoals op welke dagen je kind naar school gaat. Daarna plan je de onregelmatige activiteiten in, zoals boodschappen doen, een logeerpartijtje, dagje uit, zwemles, etc. etc. Wat overblijft kan je aanvullen met bijvoorbeeld spelen of tv kijken.

 

Voor wie is de weekplanner kind bedoelt?

De weekplanner kind is geschikt voor kinderen van alle leeftijden die behoefte hebben aan meer duidelijkheid en structuur nodig.

 

Waarom kiezen voor een weekplanner kind?

De weekplanner geeft houvast en rust. Het zorgt ervoor dat kinderen de week kunnen overzien. Wel of geen school? Wanneer naar de zwemles of het verjaardagsfeestje?

 

Het stimuleert de zelfstandigheid. Kinderen krijgen meer besef van de tijd en door mee te helpen met het invullen van de planner en er op te kijken wordt ook de eigen verantwoordelijkheid gestimuleerd.

 

Je kind is voorbereid. Ook bij de minder leuke dingen zoals een bezoekje aan de tandarts zorgt de planner ervoor dat je kind niet wordt overvallen. 

 

Het geeft plezier. Naast de educatieve functies is het ook nog eens erg leuk! Het is een vrolijk overzicht waar naar hartenlust op getekend en 'geschoven' kan worden.

 

Belonen. Je kunt met de weekplanner ook eenvoudig een beloningssysteem toepassen.

 

Over gezinnig

Gezinnig is een klein bedrijf in Amsterdam en werd destijds opgericht door Rianne van Essen en oud-compagnon Wendy Houben. De twee waren buren van elkaar, beiden moeder van twee jonge kinderen en verbaasden zich over de struggle die het gezinsleven soms met zich meebracht. Al snel bedachten ze hoe handig het zou zijn als ze producten zouden verkopen die het gezinsleven makkelijker (en vooral leuker) zou maken; Vrolijke en praktische producten die helpen in de dagelijkse gezinshectiek. Van handige planners tot vrolijke kletsboeken.

 

Waar kan ik de weekplanner kind kopen?

De weekplanner gezin is verkrijgbaar in onze webwinkel voor € 28,99. 

Weekplanner voor kinderen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.