Trouwe bewakers van de kunst in het Rijksmuseum

Trouwe bewakers van de kunst in het Rijksmuseum

Ken jij ze al? De Rijkswachters? Jarenlang hebben ze de wereldberoemde kunstwerken van het Rijksmuseum beschermd. Nu het Rijksmuseum zijn deuren weer geopend heeft voor het publiek zijn de transportkisten, waaruit de Rijkswachters zijn gemaakt, niet meer nodig en mogen ze de wijde wereld intrekken. Geef jij ze een nieuw thuis?

De Rijkswachters

Bij de verbouwing van het Rijksmuseum in 2003 werden alle kunstwerken veilig opgeborgen in houten kisten. Toen het museum in 2013 weer open ging waren de kisten overbodig. Weggooien is zonde dachten Boudewijn en Niki van Studio Hamerhaai en zo kwamen de robotfiguurtjes tot leven. De Rijkswachters zijn stuk voor stuk handgemaakt van deze houten kisten. Super duurzaam! Het leuke is dat elke Rijkswachter uniek is. Er is geen één exemplaar hetzelfde. Nog leuker is dat je kunt opzoeken welk kunstwerk jouw Rijkswachter beschermd heeft. Op de achterkant staat een nummer die je online kan invoeren. Misschien wel het Melkmeisje van Johannes Vermeer, het zelfportret van Vincent Van Gogh of de Nachtwacht van Rembrandt Harmensz van Rijn. Het zou zomaar kunnen! Met een Rijkswachter haal je hoe dan ook een uniek stukje geschiedenis in huis.

 

Wij zijn bijzonder trots met de Rijkswachters in onze webshop! Ze zijn verkrijgbaar in vier maten. De buik van de Large en XL kunnen gebruikt worden als opbergruimte. 

 

 

  

De rijkswachters zijn ontworpen door het Haarlemse duo Studio Hamerhaai. Zij ontwerpen én maken al hun producten zelf. Van afval! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »